Ministarstvo ekologije je obavezno u ekoloskoj drzavi

Srijeda, 08. November 2006. 2:06

Povodom informacije da u novoj Vladi neće postojati Ministarstvo ekologije, Razavojno kulturno informacioni centar „MOST“ smatra da ta činjenica ne nosi sa sobom dobru energiju potrebnu za početak rada nove Vlade.
Crna Gora je ekološka država i potpuno nestvarno deluje činjenica da se to Ministarstvo ukida upravo u trenutku kada su programi za ostvarenje ovog cilja nalaze u povoju.
Ono što je očigledno vidljivo za sve, izgleda jos nije dovoljno prepoznato kod onih koji odlucuju u Crnoj Gori.
Ako je, za vrijeme postojanja Ministarstva ekologije, vladao sukob nadležnosti po pitanjima ekologije i ekonomije, kako će to tek funkcionisati kada o ekologiji treba da brine Ministarstvo turizma, a da prostorom upravlja Ministarstvo ekonomije?

U zemlji, gdje su visedecenijski pritisci na prirodu stovrili veliki broj crnih ekoloskih tacaka, vjerujemo nikome nije u interesu da Vladu učini nestabilnom, sa konfliktom nadležnosti.

Odnos prema prirodi je odnos prema nama samima, i alarmantno bi bilo kada bi se posle prodaja skoro svih vrijednih privrednih sistema, krenulo u rasprodaju prirode, da sve bude “svjetsko“, a nista naše.

U okviru kampanje “Ekološka je Evropska” , mreža nevladinih organizacija “Zeleno je in” će uskoro upoznati sve političke činioce sa zahtjevima preko 4000 gradjana, i tražiti podršku da se proklamovane poruke sprovode kao razvojni put zemlje.

U potpunosti ubijedjeni da će Ekološka imati jednaku podršku kao Evropska, novom mandataru, iz mnogo razloga, bi koristilo da dodatnom inicijativom osigura kontinuitet Ministarstva ekologije, sa makar još jednom ženom na čelu, pored jedine Ministrice koja je zadužena da vodi Evropske integracije,

ZA RAZVOJNO KULTURNO INFORMACIONI CENTAR „MOST“
Siniša Stevović

Advertisements

, , , , , , , , , ,

  1. Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s